Talán emlékeznek rá, hogy pár hete kísérletet tettem a gyerekbarát zöldségtálalásra, de ami alább következik, az sokkal jobb.
Itt találtam ezt a gomba emberkék, padlizsán pingvinek, karfiol barik és zöld disznó alkotta impozáns csapatot. Az elkészítésük csak látszólag bonyolult, már mint ha az embernek van egy kis kézügyessége. Ha nincs, akkor baj van.
Amin sokat gondolkodtam, azok a szemek. Szerintem fehér bors filctollazva, de nem biztos. Egyébként meg ezen abszolút élethű kiegészítések nélkül is tud működni a dolog és inspirációs forrásnak sem utolsó.
A gomba emberkéket elkészíthetjük almából vagy körtéből, ahogy a képen látható, papajából faragott disznót szintén elkészíthető körtéből és avokádóból.
És végül egy kis hazai. Nemrég hallottam a retek egérkéről, amit retek híján megmutatni nem tudok, de íme a metódus: a retek zöld felét levágjuk, majd mindkét oldalon levágunk belőle egy ferde darabot. Két fekete bors lehet a szeme, a gyökere a farkincája és kész is. Jó farigcsálást!