Sült zöld paradicsom

Nem tudom emlékeznek-e rá, de jó pár éve volt egy film Sült zöld paradicsom címmel. Hogy miről szólt már nem nagyon emlékszem rá, de a sült zöld paradicsom megragadt a fejemben. Az is igaz, hogy nem annyira ételként mint valami metaforaként, pedig mint látni fogják ez egy nagyon is ehető étel.A paradicsom bokraim már akkorák, hogy nem tudom mivel felkarózni a mindenfele növő ágait, plusz  a rajta levő paradicsom is húzza.

Nem panaszkodom, de ez tényszerűen azt jelenti, hogy a nagy szemű paradicsomok egy része a földre lóg és alulról rohad, felülről meg alig éri a nap. Így jött a sült zöld paradicsom ötlete. Gondoltam inkább egy konyhai kísérletbe vesszenek oda mint hogy lerohadjanak. Úgy hogy leszedtem négy szép nagy paradicsomot. Egy gondom volt csak, hogy honnét szerzek receptet? Jó persze, hogy az internetről, csak azt gondoltam, hogy valami őrült bonyolult dologról van szó, de nem.

Alább a sült zöld paradicsom receptjét találják, egyenesen az Amerikai Egyesült Államokból, amelyikről a szerző nem csak azt állítja, hogy a legjobb, de szervírozási tanáccsal is szolgál: „nyári éjjel egy pohár jeges teával fogyasszuk, valakivel, akit igazán szeretünk.”

A paradicsomot félcentis szeletekre vágjuk

Sózzuk, borsozzuk

Panírozzuk. Én a tojásba raktam egy kevés petrezselymet, a liszt pedig fele búza, fele kukorica.

Bepanírozva

És kész

Mint látható hamar megvan az egész. A paradicsomot vastag szeletekre vágjuk, panírozzuk és kisütjük. Ennyi. Piros paradicsommal is készíthetjük, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl érett.

És végül a legfontosabb: a sült zöld paradicsom nagyon finom. Kicsit savanykás, de mégis ropogós, tényleg nyárra való. Bár ha éjjelre, akkor én inkább hideg sört innék mellé, de biztos jeges teával is jó.

A bejegyzés kategóriája: Növénytár, Receptek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

2 hozzászólás

 1. selectfood hozzászólása:

  Szia! Nem hiszem, hogy újat mondok azzal, hogy a paradicsom utóérő; a leszedett zöld paradicsom be fog érni. Főleg ha kap egy kis napfényt és szárazon van tartva. ;o)

  Túl sokat amúgy sem ajánlott elfogyasztani belőle zölden, a magas szolanintartalma miatt.

  Más: Gratulálok a Goldenblogos helyezésedhez! :-)

 2. Szanyi Erika hozzászólása:

  Hello,
  tudom, h lehet utóérlelni, de az azért még sem olyan mintha a bokron ért volna be. A gratulációt meg nagyon köszönöm!:)