Heti találós kérdés

Mit gondolnak, mi a különbség az alábbi két paprika között?

Az elsőre is látszik, hogy az egyik kicsit sötétebb zöld és tömzsibb mint mondjuk egy összenyomott kaliforniai paprika, míg a másik hosszúkásabb. A húsa mind a kettőnek tömör, a várakozásokkal ellentétben a hosszúkásnak vastagabb. Ez utóbbinak az íze is emlékeztet a zöld kaliforniaira, de szerencsére mentes annak kesernyésségétől.

És az első? Nos, az csíp mint tíz ördög. Erre a nagyszerű felismerésre egy egyszerű vacsora alkalmával tettem szert. Ráadásul már fáradt voltam mint a ló, úgy hogy nem túl dicséretes módon a tévét bambulva óhajtottam elkölteni a vacsorámat. A bambulás addig tartott, amíg bele nem haraptam a paprikába. Én eleve nem nagyon eszek erőset, de ez aztán mindenen túltett. Véget ért a bambulás, helyette jött a heves köpdösés, nyelvmosogatás, tejivás. Nagyon szexi volt az egész.

Persze felmerül, hogy én vagyok nyámnyila, de azóta az este óta nem találtam férfi embert, aki megette volna. Most közeleg egy kísérlet, aminek az egyik barátnőm férje lesz az alanya. Ő masszív gyomorral bír. Egyszer megevett egy olyan csípős csirkét, aminek egy falatjától nekem három óra hosszat égett a gyomorszájam.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én akartam csípős paprikát, de nem ilyet. Én a klasszik magyar Kosszarvúra vágytam. Tudják, amelyik kicsit csíp, de közben friss, zöld ízt ad a pörköltnek. Ebből is kb. három karikát tudok megenni, de ezt legalább meg tudom enni.

Kb. ilyet szerettem volna

Hogy ez fajta a paprika hova tűnt, nem tudom, pedig ültettem ki palántát belőle. Így más lehetőség nem maradt, mint hogy a zöld törpe a spanyol magokból lett, és valóban. Ez a paprika a Padron, amely nevét a termeléséről elhíresült spanyol kisvárosról kapta. Mondjuk az erőssége alapján én először azt gondoltam, hogy a neve kicsi keresztapát jelent.

Fogalmam sincs mit fogok vele csinálni, de ha van ötletük írják meg.

A bejegyzés kategóriája: Növénytár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

4 hozzászólás

 1. Szofi hozzászólása:

  add nekem! beszállnék a kísérletbe.

 2. yupa hozzászólása:

  NINCS PADRON!

 3. Harmath Katalin hozzászólása:

  Az én párom is bírja az ilyen erős paprikát, szívesen elfogadom, és helyette adok neked egy üveg baracklekvárt vagy lecsót, amit én tettem el télire. Mit szólsz hozzá??

 4. Szanyi Erika hozzászólása:

  Kedves Katalin,
  köszönöm az előző hozzászólást, nagyon kedves volt. Az erős paprikáról meg annyit, hogy most több tesztalanyt is szereztem, de ha nem boldogulok velük, akkor jelentkezem a lekvárért:)

  Üdv és sok sikert a kerthez!