Fűszerek télre

Fűszernövények

Lassan itt az ősz, jön a szüret és a tartósítás időszaka. Több mindennek a tárolását sorba fogom venni az elkövetkezendő hetekben, a sort a fűszerek nyitják. Fűszereket tartósíthatunk olajban vagy készíthetünk fűszersót, ám ezen megoldások esetében korlátozott a kész termék felhasználása. Adja magát a szárítás, de akármilyen romantikusan is néznek ki a provence-i házak tornácai a csokorban lógó és száradó fűszernövényekkel, bérházban- panelben, munka mellett kevésbé tűnik kivitelezhetőnek.

Ehelyett választhatjuk a fagyasztást, ami gyors és egyszerű. Fagyasztani, biztosan, a következő növényeket lehet: petrezselyem, bazsalikom, kapor, oregánó, menta, tárkony, kakukkfű, snidling, citromfű, zsálya. Lehet, hogy mást is lehet, de erre vonatkozóan nem találtam adatokat.

A hozzávalók

A dolog nagyon egyszerűen működik.

Megmossuk a növényt

Apróra vágjuk

Berakjuk a jégkockatartóba

Feltöltjük vízzel

És kész is

Szinte szégyenlem, hogy ennyi képpel illusztráltam, de annyira belejöttem ebbe a „bemutatjuk minden lépését” tempóba, hogy még. Ha tudnák hány képből választottam ki ezt a hatot, azt gondolnák, nem vagyok normális és lehet, hogy igazuk lenne. A mentális állapotomnál azonban némiképpen fontosabbnak tartom megjegyezni, hogy ezzel a módszerrel adagolva lehet felhasználni a fűszereket, viszont 4-6 hónapon belül fel kell használni. És a jégkockatartóról sem kell lemondanunk erre az időre: ha megfagyott simán tárolhatjuk egy nylon zacskóban a mélyhűtőben.

Mindenesetre, ha rám hallgatnak, nem hagyják magukat megvezetni a szuper kis fotókkal. Nem ám. Nem fagyasztanak semmit, hanem kiélvezik a hivatalosan utolsónak számító nyári hétvégét. Fagyasztani hétfőn is lehet. Jó hétvégét!

A bejegyzés kategóriája: Technikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

2 hozzászólás

  1. ani hozzászólása:

    Ha vizet tesztek rá ,nem lehet csak nedves ételhez felhasználni. Én müanyag edénybe teszem, így bármihez felhasználható.