Az első paprika

Paprikák

Nem is reméltem volna, de leszedtem az első paprikákat.

Magszerzés, palántázás, harc a távfűtéssel, parázás, hogy kicsik, meg majd nem teremnek, kiültetés, mulcsolás. Locsolás, parázás, hogy nincs időm a locsolásra kiszárad, pedig mindenki megmondta (a kedves kommentelők is), hogy a paprika a vízből nő, akkor jó ha tocsog alatta a föld. De még mindig nincs időm mindennap locsolni, a paprikák törpék. Majd két hét vízözön, meg szerencse, meg ki tudja mi még és egyszer csak ott lógtak a paprikák.

Paprikák

Bár a paprika nem nő olyan magasra mint a paradicsom, de az én bokraim azért nagyon picik, ami szerintem azért van, mert a spanyol paprika ilyen. Mert nekem spanyol paprikám van. Hiába voltak a számozott tejfölös poharak, meg a koncepció, valahogy sikerült csak spanyol paprikát kiültetnem, de az is lehet, hogy csak azok maradtak meg. Hogy őszinte legyek nem tudom, de így is elégedett vagyok.

Paradicsom dzsungel

Mint látható, formára egy karcsúbb fehérpaprikát idéznek, színre meg a zöld kaliforniait. Ízre szintén a kaliforniai paprikáéra emlékeztetnek, de szerencsére nélkülözik az arra jellemző kesernyés utóízt és a héja is vékonyabb.

A paradicsom még nem érett be, de lesz belőle rendesen. Ráadásul lenyűgöz az a dzsungel jelleg, amivel nő és terjed. Tegnap le is kellett cserélnem a karókat magasabb ágakra, ami nagyon jó, amit viszont nem tudok, hogy ha tovább nő, akkor honnét szerzek hozzá karót, mert már így is meghaladják az egyméteres magasságot, de soha nagyobb gondot.

Hát így állnak a dolgok. A lenti számnak meg semmi köze a kerthez, de jól hétvége indító. És ne feledjék, GoldenBlog verseny van, ha tetszik a blogom, szavazzanak rám. Előre is köszönöm.

A bejegyzés kategóriája: Növénytár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.