Barcelonai anzix

Sagrada Familia

Ha Barcelona és építészet, akkor mindenkinek Gaudí ugrik be, pedig azért mások is építettek abban a városba, de speciel a Güell Park ismét egy olyan látványosság, ami Antoni Gaudí nevéhez fűződik. A poszt aktualitását egyébként az adja, hogy egy kedves ismerős látogatást tett ott, így első kézből vannak információk, képek, sőt még videó is.

Park1

A majd 20 hektáros park Barcelona Grácia negyedében fekszik és eredetileg egy kertbe oltott lakótelepet terveztek ide, azonban az épületek közül csak kettő készült el az 1900-1904-ig tartó építkezés folyamán. Így megmaradt a park, amely nem csak szép és színes, hanem igen dimbes-dombos is.

Park4

Forrásunk szerint „a Vallcarca metró megállótól érdemes megközelíteni (lehet még a Lesseps megállótól, de innen felmenni már maga egy komolyabb kihívás és utána az embernek már nem marad ereje a parkban lófrálni), innen ugyanis a felfelé vezető utat jelentősen megkönnyíti a kiépített mozgólépcső-rendszer. Egy szakaszon azért kihagyták, csak hogy érezze a kedves látogató, hogy milyen lenne, ha végig gyalog kéne menni.”

A központi lépcső

A park középpontja és fő attrakciója a két fele futó lépcsősor, közte a parkot őrző sárkánnyal, amelyik nem pusztán dekor elem, hanem maga Püthon sárkány, a földalatti vizek őrzője, aki ebben az esetben a park vízellátását biztosító ciszterna fölött fekszik.

Püthon, a sárkány

Bár nagyon öko megoldás, hogy az esővíz összegyűjtésével oldották meg a park öntözését, a döntés mögött azonban ott a szükség is: 2008-ban például hajóval kellett ivóvizet vinni Barcelonába.

Kilátás a parkból

A park ingyenes, a kilátás gyönyörű, így nem meglepő, hogy szezonban tömve van.

Buborékbűvész

Sok adhoc program van, pl. koncertező zenekarok, akik így árulják a saját CD-jüket, de a szerencsés ismerős látott buborék bűvészt és szóló gitárost is. A buborékbűvészről fotó fent, a spontán zenélésből meg alább egy kis ízelítő.

Güell parki koncert:

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.