Építsünk szecessziós kertet!

Magyarország uniós elnöksége már majd két hete véget ért és bevallom nem sok ez alkalomból rendezett programon vettem részt. Ennek köszönhető, hogy már csak akkor értesültem a budapesti szecessziós sétákról, amikor az a hír jött, hogy a magyar vezetésekre minden hely elkelt. Én azt sem tudtam, hogy van olyan, hogy Budapest Szecessziós város (mármint hogy kezdeményezés), amit a weboldalukon találtam, azonban überelt minden eddigi információt.

A Szecessziót a kertembe menüpontra kattintva ugyanis három, a szecesszió valamelyik alapmotívumára épülő kert tervei találhatóak. A Dézsakert teraszra kínál megoldást, a Geometrikus kert egy előkertre van kialakítva, míg az Organikus kert azt mutatja, hogy lehet megépíteni az én kertemet egy virágokkal gazdagon ellátott pihenőkertet. A méretarányos tervek mellett közlik a felhasználandó növényfajtákat, azok pontos mennyiségét, és fotókkal is illusztrálják a növényeket, nehogy csalódás érje az embert. Mi többet mondhatnék? Nagyszerű kezdeményezés, és ugyan az évelő növényes verziókról már lecsúsztunk, az egynyári teraszt még esetleg ki lehet próbálni.

Akartam rakni képet, de nem jöttem rá, hogy lehet pdf-ből jpg-et csinálni,úgy hogy ha valaki tudja, kérem írja meg. Az ilyen infó mindig jól jön.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.