Méretes kapa

Mint arról korábban beszámoltam, szépen nőnek a kertben a dolgok. És tudom, hogy nem bizalmatlanságból, de többen megjegyezték, hogy szívesen látnák is, hogy mit jelent ez a szépen növés. A kérés jogos, és ha van nálam fényképezőgép, akkor magától értetődő módon teljesítem is. Ez a rész hibádzott a múltkor, de most minden pótlásra kerül!

Direkt végignéztem az előző posztot, hogy ne felejtsek el lefotózni semmit és sikerült is észben tartanom a listát. Lelkesen vágtam neki a fotózásnak, amikor rájöttem, hogy bár most hoztam gépet, nem hoztam centit. De minek néz az ember Helyszínelőket, ha nem tanul belőle semmit? Mert bizony tanul. Ha nincs centi, akkor valami olyat kell tenni a bemutatni kívánt tárgy mellé, amiről tudjuk, hogy mekkora. Ez esetben az ültető kapámat tartottam a legmegfelelőbbnek, több okból is. Először is jó szerszám, hasznos szerszám, jár neki egy kis publicitás és elismerés. Másodszor sem nem kicsi, sem nem nagy ( pont hozzám való vagy, ahogy a nóta mondja) és harmadszorra pontosan tudni lehet a méretét, ami 32 centimétert (a nyele) jelent. Tehát így tessék viszonyítani a képen látottakat.

Paradicsom palánta

Kezdésnek megmutatnám a paprika és a paradicsom palántákat, amik ugyan még egy kicsit elmaradnak a várakozásoktól, de nudli 4-5 centiméterről azonban szépen megugrottak. Ami kissé rejtélyes, hogy az egyik ágyásban szépen nőnek, míg a mellette levőben totális stagnálás tapasztalható.

Szép paprika palánta

Ez meg a kicsi paprika palánta

A palánták közül viszont, mint látható is, a brokkoli abszolút siker sztori, szerintem 40 centiméter magas biztos van, de lehet, hogy több is.

Az ég felé törekvő brokkoli

Ahogy a káposzták is szépen hasítanak, a kelbimbó meg szinte szétfeszíti a hálót. Épp ezért most csinálok még egy mosószappanos permetezést, aztán leszedem róla a hálót, mert így nem fog tudni nőni.

Burjánzik a kelbimbó

A káposzta

A babbal sincs sok gond, már elkezdett virágozni is.

Bab

Végül pedig íme a napraforgó. Kapa nincs mellette, mert olyan magas, hogy nem láttam értelmét. A derekamig ér, tehát kb. 1 méter magas és már formálódik a virága is.

Napraforgó július 5.

A bejegyzés kategóriája: Növénytár
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

2 hozzászólás

 1. Andi hozzászólása:

  Kedves Erika!

  Az nem biztos, hogy baj, ha a palánták nem magasak, fontos, hogy jó ‘izmosak’ legyenek. Ami annyit jelent, hogy erős, szilárd szár, szép, sötét levelek és sok-sok bimbó, virág, majd termés. A felnyurgult, sápadt palánták magasak, de gyöngék, ha rendbe is jönnek, csak későn és kevés termést hoznak. Néhai apukám – paprika- és egyéb termesztő – azt mondta mindig, paprikának víz, víz, víz. Voltak is olyan paprikáink, hogy senki se akarta elhinni, hogy egyszerű PCR vagy fehérpaprikát termeltünk, akárcsak mások.

  Üdvözlettel,
  Andi

 2. Szanyi Erika hozzászólása:

  Hello,
  apukádnak teljesen igaza van a vízzel, magam is tapasztalom. A gyönge-erős palántákra vonatkozó jóslatot meg köszi, ezen poszt óta már be is jött, láthatsz róla képet is, nem hiába írtam, h Csoda szép kertem van:)