Virágzik a, virágzik a…

Szinte minden virágzik, bár egyes esetekben pontosabb lenne talán a felmagzik szó használata. Virágzik a krumpli, a borsó, a rukkola, és az elvetett virágmagok is szép, rendezett sorokban törekednek a fény felé. Kedves olvasók, íme képriportom a kertben látható virágokról.

Krumpli

A krumpli virága

Ez az éjszakára összecsukódott kis virág a krumpli virága. Engem egészen meglepett, hogy egy ennyire bumszli terméssel bíró növénynek ilyen apró, finom virága van.Rukkola avagy borsmustár

Rukkola

Így néz most ki, szerintem nagyon szép. A virágzással viszont vannak problémák is. Egyrészt így már állítólag nem ehető, másrészt mindent tele fog szórni a magjaival. Ez utóbbi ténynek meg van az az előnye, hogy még ősszel is lesz belőle, ráadásul az már nem fog felmagzani és még vetni sem kellett.

Cukorborsó

Cukorborsó

A kert büszkeségei, rettenthetetlenül menetelő katonái a cukorborsók. A bokrok illata még nem, de a levelük hangja és színe már teljesen a borsót idézi.

Napraforgó

Növendék napraforgó

Aprók még, de erősek és iszonyatos tempóban növekednek.

Kamilla

Növendék kamilla

Ha jól emlékszem, ebből lesz a kamilla.

Ami kicsit aggaszt, hogy a körömvirágot egyáltalán nem találom. Van a napraforgók mellett egy sor virág, de az biztos, hogy nem az, hacsak nem volt egy őrült pillanatom, amikor azt gondoltam, hogy kéne egy masszív sárga sarok a kertbe. Szerintem az a margaréta, de pár hét és kiderül.

Kert, május 29.

Amit viszont most mindenképpen meg kell oldanom az a potenciális krumplibogár invázió. Sajnos nem rémeket látok, hanem sárga petéket a levelek hátoldalán. Azt mondják, hogy az ilyen levelet le kell tépni és össze kell taposni, de nem tudom, hogy ez elég lesz-e?

A bejegyzés kategóriája: Növénytár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

7 hozzászólás

 1. jamesz hozzászólása:

  Amig volt burgonya, csak összenyomkodtuk a levélen a petéket.
  Nos a biokertészkedés nem egyszerű, de több bio-permet anyag is létezik. A szomszéd használja. Nem vegyszer,viszont nagyon büdös.

  Szépek a borsók.
  Nekem madár támadta meg, a csőből kicsipegette a szemeket, uhh.Mondjuk épp akkor mikor amúgy is le kellett szedni.Ilyen még nem volt.

  http://2.bp.blogspot.com/-ThAjRd0oMu0/Teyj0uERjGI/AAAAAAAABtQ/vjCvMMRVXLE/s1600/K%25C3%25A9p1282.jpg

 2. Szanyi Erika hozzászólása:

  Megnéztem a képet, elég hihetetlennek tűnik. Nagyon éhesek lehettek, ha ezt összehozták, mert amennyire tudom, nem nagyon szoktak nekimenni a kinőtt borsónak. A dicséretet meg köszönöm a borsók nevében is:)

 3. jamesz hozzászólása:

  Különös volt, ilyennel nem találkoztam magam se még.
  Az öreg szomszéd epés megjegyzése az volt, hogy nem kéne ideszoktatni a madarakat télen (madáretető) és akkor nem lenne ilyen, amit még ő sem látott.

 4. Szanyi Erika hozzászólása:

  Mondd azt, h azért szoktatod, h aztán megsüsd. Akkor majd látni fogja, h életrevaló vagy, nem vmi hippi:)

 5. jamesz hozzászólása:

  Ó nem kommunikálunk, mert már kaptam lopáson tőlem:-DD

 6. Borsika hozzászólása:

  Szia!

  Kipróbálhatod a Novodor FC-t is, kifejezetten krumplibogár ellen fejlesztették ki, ökológiai gazdálkodásban alkalmazott szer.

  A burgonya termése nem bumszli, mivel amit mi termésnek tartunk, az valójában módosult szár, azaz szárgumó (egyesek szerint ággumó). A termés tényleg a virágból fejlődik, bogyótermés, ahogy a paradicsomé is.
  Borsika

 7. Lippé László hozzászólása:

  Nagyon hosszan virágzik a krumpli a szomszédé meg már elszárad mi a gond?