Kert a tavon

Németh Ilona kert terve

Kiváló hétvégi programot ajánlanék a nagyérdemű figyelmébe, kerttel, romantikával, csónakkal és kortárs képzőművészettel.

A Városligeti Csónakázótavon nyílt Art on Lake tárlatról van szó, amelyik hivatalosan hétfőn nyitotta meg kapuit. A megnyitóhoz, a kiállított tárgyak mellett, azonban sok minden más is kellett, többek között, hogy befejeződjön a Műjégpálya épületének felújítása, ami magában foglalta a tó és a tó környezetének rendbetételét is. Ezen feladatokkal nagyjából mind végeztek is a kivitelezők, az eredmény pedig igazán impozáns.

A Műjégpálya épülete régi fényében pompázik, a bejárat és a tó közötti rész pedig fakockákban és gumiszőnyegben, ami most kicsit fura, de télen jól fog jönni. A tó pedig tele kortárs alkotásokkal, amik a partról is jól látszanak, de jobb móka körbeevezni azokat, mi több, randi programnak sem utolsó. A férfiak egy kis felkészüléssel úgy intellektuálisan, mind fizikálisan lenyűgözhetik a meghódítandó hölgyet, és mindezért csupán 1500 forintot kell fizetni óránként. Mármint nem a férfiért, hanem ennyi a csónakbérlés díja.

És Németh Ilona kész úszó kertjei

A kiállított alkotások között pedig van két úszó kert is, Németh Ilona Privát szigetek címet viselő úszó mini-kertjei, amelyek nyár végéig a Városligeti tó felszínén úszkálnak, himbálóznak, hullámok hátán ringatóznak, gondozásukat pedig önkéntesek végzik. Némethnek egyébként nem az az egyetlen környezettudatos munkája, de a többi is nagyon érdekes, itt meg is lehet tekinteni azokat.

Anne és Patrick Poirier: Kis (be)rendezés a vizen

Azért ha már csónakba száll az ember, érdemes a többi munkát is megnézni, amelyek közül nekem Tea Mäkipää Atlantisza, Jaume Plensa Lélek XII. című szobra és Anne és Patrick Poirier Kis (be)rendezés a vízen című műve tetszett a legjobban, de nem szeretnék befolyásolni senkit. Azaz annyiban mégis, hogy ha tehetik, menjenek el rá, jó mulatság lesz.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.