A Föld Napja

Kínai kajszi

31 évvel ezelőtt egy amerikai egyetemista mozgalmat indított a Föld védelmében. A magányos harcosból azóta az alternatív energiák világhírű kutatója lett, a Föld Napjából pedig világméretű mozgalom. Április 22-e azóta a Föld Napja.

A Föld Napjához kötődő legnagyobb akció egyértelműen a Critical Mass bringás felvonulása, de vigyázat, Budapesten idén április 30-án tartják. Viszont jó hír a vidékieknek, hogy több város is csatlakozott a budapesti akcióhoz, azonban van ahol ettől az április 30-i időponttól eltérően, most hétvégén lehet közösen felvonulni, bringázgatni. Veszprémben például ma, a többi város időpontjáról itt van bővebb infó.

Magyar kikerics

Szokásban van ilyenkor a faültetés is, ami félreértés ne essék szép, nemes és hasznos gesztus, de azért az is eszembe szokott jutni, hogy némiképpen hatékonyabb lenne ez a dolog, ha egész évben ügyelnénk rá. Tudják mint amikor a karácsony a szeretet ünnepe; akár egész évben is szerethetnénk.

A morgolódásnak ezzel részemről vége, a Föld Napjának viszont nem, bár én faültetés helyett magvetéssel és gyomlálással kívánom megtisztelni ezt a napot. Eredményekről kedden beszámolok.

Kárpáti sáfrányok

Emellett kirándulást tervezek a Vácrátóti Botanikus Kertbe. Még sosem voltam, és mindenféle különleges virágokat ígér a honlapjuk: kárpáti sáfrányt, magyar kikericset, kökörcsint és illatos hunyort. Ha összejön, lesz képes beszámoló addig is mindenki élvezze a tavaszt, várja a locsolókat vagy menjen locsolni. Húsvétot!

 

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

3 hozzászólás

 1. Borsika hozzászólása:

  Szia!

  Úgy érted, egész évben figyelnénk és gondoznánk az ilyenkor kampányszerűen elültetett fákat? Az tényleg jó lenne…

  Tetszeni fog a Vácrátóti Botanikus Kert és nem csak a tavaszi virágok miatt!
  Borsika

 2. Szanyi Erika hozzászólása:

  Hello,
  az se lenne rossz, ha gondoznák az ilyenkor elültetett fákat, de én még jobban örülnék, ha egész évben ültetnének fákat, de a legjobban annak örülnék, ha egész évben ésszel, figyelemmel fordulnánk a környezetünk felé. Még ha ez így leírva némiképpen szentimentális is:)

  • Borsika hozzászólása:

   Szia!

   Nem szentimentális, csak utópisztikus :) , persze én is ennek örülnék a legjobban! Különben nem véletlenül tavasszal és ősszel ültetik leginkább a fákat.
   Borsika