Spórolós locsolás

Egyre naposabb az idő, ami öröm a növényeknek, öröm a kertészeknek. A dolog hátulütője, hogy nincs eső. Míg tavaly majd meg fulladt az ország az esőben, addig ez a mostani időjárás az évszakhoz képest igen száraznak számít. A megoldás kézenfekvő: locsolni kell.

A legtakarékosabb megoldás, ha az esővizet hordóba gyűjtjük és azzal locsoljuk a kertet. A derekunkat eléggé próbára teszi ez a módszer, de a legnagyobb gond, hogy ha nincs eső, akkor nincs miből gyűjtögetni, tehát marad a csap. A víz- és csatornadíjak a szolgáltatótól függenek, a Fővárosi Vízművek azonban kínál két takarékos megoldást, amit azt hiszem érdemes megfontolás tárgyává tennie minden kerttulajdonosnak. Mint a Vízművek honlapján olvasható:

„A kerttulajdonos igénybe veheti a május elsejétől október végéig érvényes 10 százalékos átalánydíjas kedvezményt a szennyvízelvezetés díjából, vagy használhat locsolómérőt, s így az év bármely időszakában locsolásra elhasznált vízmennyiség után a két közüzemi díj közül csak a vízdíjat kell megfizetnie.

A két kedvezmény közül szabadon választhat, egyidejűleg azonban csak az egyik vehető igénybe. Akik korábban már részesültek a 10%-os átalánydíjas kedvezményben, de a továbbiakban locsolómérőt szeretnének szereltetni, előbb le kell mondaniuk az előzőleg megszerzett kedvezményükről.”

A locsolómérő beszerelésére vonatkozó kalkulátor is található az oldalon, ahogy néztem 45-50 ezer forintba kerül az egész, ha a Vízművek partnereivel csináltatjuk. Az akcióhoz egyébként  játék is tartozik, egész jó nyereményekkel.

A bejegyzés kategóriája: Öko tipp
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.