Törpe dzsungel

Brokkoli palánták

Úgy tűnhetett, hogy pár napig nem történt semmi növény fronton, de ez így nem igaz, csupán én tartózkodtam kerttől-növénytől távol. Mondhatnám, hogy tanulmányúton voltam, de ez nem fedné a valóságot.

Pedig volt benne kert, lesz is róla nagyon szép képes beszámoló, de addig is megmutatnám, hogy mi várt itthon.

 

 

Szinte szerénytelenségnek érzem a képek közzétételét, de nagyon boldog voltam mikor megláttam a palántáimat, amik törpe dzsungelként lepték be a konyhaasztalt. Tenném hozzá, az impozáns látvány annak is köszönhető, hogy ugyan én nem voltam, de kétnaponta jött locsoló ember, amiért ezúton is nagy köszönet neki.

És ez még nem is az összes!

Sorba véve a változásokat, a már említett burjánzás mellett látnunk kell az alig egyhetes brokkoli határt nem ismerő égre törését, emellett felhívnám a figyelmet a szintén egyhetes kakukkfű növekedési tempójára is.

Kakukkfű palánta

A csírázás serkentése céljából földre helyezett krumplikkal viszont alig történt valami, és nem látom értelmét, hogy tovább várjak velük, elvetem őket így ahogy vannak. Viszont figyelik milyen művészien tükröződik a krumpli a doboz falán? Mondjuk ezért a látványért nem kell másfél hétig földön-dobozban tartani a krumplit, de legalább volt valami eredménye.

Krumpli dobozban

Végül, pedig íme egy kép az úttörőkről, akik szemmel láthatóan, és nagyon helyes módon, továbbra is az élen járnak.

A bejegyzés kategóriája: Növénytár, Technikák
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

3 hozzászólás

 1. Borsika hozzászólása:

  Kedves Erika!

  A palántákat érdemes áttűzdelni egyesével, különben nem fognak megfelelően fejlődni, egymástól veszik el a fényt, helyet.
  Borsika

  • Szanyi Erika hozzászólása:

   Kedves Borsika,
   persze mennek majd külön, de zömében még nagyon picik, várom, h erősödjenek.

 2. Borsika hozzászólása:

  Kedves Erika!

  Persze nem a nagyon picikre gondoltam, de a négy lombleveleseket már nyugodtan áttűzdelheted. Az első két levelet ne számítsd, hanem az utána megjelenőket. Ezt a paradicsomnál nagyon jól láthatod, mert a lomblevelek már tagoltak.
  Borsika