A para vége

Nőnek a palántáim! Miután végigvettem minden lehetőséget, beleértve azt is, hogy körülbelül hatvan darab földdel teli edényt fogok kidobni úgy, hogy növénynek nyoma sem volt benne, beindultak a palántáim. Na persze nem maguktól.Elemeztem a körülményeket és arra jutottam, hogy egy oka lehet az általam oly nagyon várt kikelet késlekedésének: nincs elég meleg a lakásban. Mivel központi fűtés van a fűtés feljebb tekerése szóba sem jön, meg nincs is kedvem melegházban élni.

Ehelyett egy merész mozdulattal rácsaptam egy deszkát a radiátor tetejére, és áttelepítettem oda a leendő növénykolóniát. A hatás frenetikus. Mint a képeken is látható, csodás tempóban nőnek a bébik, viszont naponta kétszeri locsolást is elbírnak.

Íme kérem az eredmény!

Megcsináltam a fűszernövényekhez is a palántákat, korábbi ódzkodásomat leküzdve, tojástartóban. A merész vállalkozás oka hétköznapian földhözragadt: mikor vettem a magokat elfelejtettem tőzegcserepet venni, tejfölös pohárból meg nem gyűlik össze húsz darab egy héten. Egy hétig pihentetem őket, aztán mennek a padlófűtéses szekcióba. És itt hívnám fel a figyelmet a leendő teraszos kertészek figyelmét, hogy ez a lépés számukra is javallott.

Nem látszik, de itt bazsalikom magok vannak.

És kiderült, hogy a bazsalikom magját nem szabad elültetni, csak a föld tetejére kell szórni, mert hogy fényre csírázik. A kertben is haladtam, kísérleteztem, madarak elleni hálót rögzítettem, erről lesz szó holnap.

A bejegyzés kategóriája: Növénytár, Technikák
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.